=HABITAT=

Tweede succesvolle bioscoopfilm Henk en Janetta

=HABITAT=: het Nationaal Park Drentsche Aa op weergaloze wijze verfilmd!

Met =HABITAT= leveren Henk en Janetta inmiddels hun 9e natuurfilm af sinds ze begonnen met het vastleggen van de Drentse natuur in 2004. De weg die ze in die achterliggende jaren hebben afgelegd heeft hen in meerdere provincies een klinkende naam gegeven. Bij elk nieuw project werd de lat hoger gelegd en bleven ze hun publiek verbazen met de manier ze de natuur van hun provincie in beeld wisten te brengen. Toen hun vorige film en eerste bioscoopfilm Wildernis in Drenthe landelijk op het witte doek te zien was, vroeg menigeen zich af hoe het mogelijk was dat slechts twee mensen in staat waren zo’n grote gedetailleerd gefilmd project te maken!

=HABITAT=, hun tweede bioscoopfilm doet er bij die vraagtekens nog eens een schepje bovenop! Voor deze film keerden de makers zich als het ware zelf binnenstebuiten om het door hen zelf geschreven scenario te verfilmen. Maar het was opnieuw een schot in de roos!

 • Prachtig document van een van de best bewaarde beekdallandschappen van West-Europa!

  Het groots opgezette filmproject, waarvoor de filmmakers maar liefst 3 jaar door de meest ontoegankelijke locaties van het Nationaal Park Drentsche Aa trokken, laat op sublieme wijze de schoonheid van een van de best bewaarde beekdallandschappen van West-Europa zien!

 • Trailer =HABITAT=

 • =HABITAT= is de tweede bioscoopfilm van Henk en Janetta. Ook deze film was een groot succes en ging landelijk de bioscopen in.

  Opnieuw tussen grote films!

  Ook hun tweede bioscoopfilm =HABITAT= trots tussen grote films…

 • Beste bezochte weekfilm!

  =HABITAT= was na de première de best bezochte weekfilm in de bioscoop van De Nieuwe Kolk in Assen. Als je bedenkt dat er in die periode ook grote Hollywoodfilms draaiden dan mag dat resultaat echt bijzonder genoemd worden.

  Beroemde films waren in Assen even niet opgewassen tegen=HABITAT=!

  Voor Henk en Janetta is dit tweede bioscoopsucces andermaal een bewijs dat ze, met de eigenlijk beperkte middelen waarover ze kunnen beschikken, in staat zijn zich te meten met grote geldverslindende projecten. Janetta: ‘We werken nu eenmaal met een ontzettend low budget maar onze passie en geduld zijn daarentegen onbetaalbaar! En daar ligt onze kracht en motivatie. We zitten van binnenuit vol creativiteit ten opzichte de manier waarop we onze verhalen willen vertellen. Het publiek gaat daarin volop mee en waant zich door onze aanpak op dezelfde locatie waar wij de bewuste opnamen hebben gemaakt. Persoonlijk vindt ik dat best knap van ons…’

 • Aaneenschakeling van schitterende beelden!

  =HABITAT= mag met recht een aaneenschakeling van schitterende beelden worden genoemd! De manier waarop Henk en Janetta het Nationaal Park Drentsche Aa in beeld brengen overtreft alle verwachtingen die je mocht hebben. Het natuurgebied met daarin vele dieren die voor langere tijd werden gevolgd, betoverende kijker!

  Het NPDA: wonderschoon…

  Kijkje in het dagelijkse leven van de rode bosmier…

  De Wespendief: geslepen jager die wekenlang werd gevolgd…

  Oog in oog met de vos…

 • V.r.n.l Janetta, Henk, Kees Hendriks en daarnaast zijn vrouw Sienetta
  Foto: Marcel J. de Jong

 • Perfecte combinatie beeld en muziek

  De soundtrack van =HABITAT= werd gecomponeerd door componist/musicus Kees Hendriks uit Emmen. Hij was ook mede verantwoordelijk voor de muziek van hun vorige film Wildernis in Drenthe maar voor =HABITAT= ging de componist alleen aan de slag. De prachtige muziek die Kees schreef voor de film tilt het gehele project naar een nog hoger plan. De soms bijna epische grootsheid van de muziek slaat binnen enkele seconden om naar een emotioneel niveau. Het is voor de filmmakers de perfecte combinatie van beeld en muziek die ze zochten voor hun project.

 • Reacties tijdens de première van =HABITAT=

  =HABITAT= ging op 29 januari 2020 in premiere. Dit vond plaats in de bioscoop van De Nieuwe Kolk in de Drentse hoofdstad Assen. Het publiek was na afloopt duidelijk: de filmmakers hebben zichzelf weer eens overtroffen. Hiernaast enkele reacties opgetekend door RTV-Drenthe na afloop van de voorstelling.

  Vlak voor aanvang van de première…
  Foto: Marcel J. de Jong

 • De lovende woorden waren een voorbode van de vele, vele complimenten die Henk en Janetta de weken daarna via allerlei weken mochten ontvangen. =HABITAT= zal de komende jaren ongetwijfeld overal opduiken tijdens voorstellingen bij instanties, verenigingen en andere evenementen in diverse provincies.