Films

Een overzicht van de films geproduceerd door NIGHTHAWK PRODUCTIONS ASSEN

 • =HABITAT= is de tweede bioscoopfilm van Henk en Janetta. Ook deze film was een groot succes en ging landelijk de bioscopen in.

 • =HABITAT=  (2020)

  =HABITAT=, de tweede bioscoopfilm van Henk en Janetta, werd opgenomen in het grote nationaal Park Drentsche Aa. Dat is een van de best bewaarde beekdallandschappen van West-Europa! Voor het realiseren van deze schitterende film legden de natuurfilmers de lat hoger dan ooit. Ze filmden vooral ook op locaties die niet voor het publiek toegankelijk zijn. =HABITAT= trad na voltooiing onmiddellijk in de voetsporen van zijn succesvolle voorganger Wildernis… en was wederom een enorm succes in de bioscoop.

  Klik hier voor meer informatie over deze film

  Beeldformaat 16:9

 • WILDERNIS IN DRENTHE:
  Eerste zeer succesvolle bioscoopfilm kroon van Henk en Janetta!

 • WILDERNIS IN DRENTHE  (2016)

  WILDERNIS IN DRENTHE werd geheel opgenomen in het Hart van Drenthe en het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Het is de eerste bioscoopfilm van Henk en Janetta. De film ging op 24 november 2016 in première en was uiteindelijk landelijk in meer dan 40 (!) bioscopen te zien.

  Het enorme succes zorgde ervoor dat de film de voorronden van de strijd om het Gouden Kalf haalde… en dat is de hoogst haalbare filmonderscheiding in Nederland!

  Klik hier voor meer informatie over deze film

  Beeldformaat 16:9

 • WATER LAND DRENTHE: Drenthe in, rondom en onderwater. Een uniek document dat inzicht op natuur die normaal gesproken voor het oog onzichtbaar blijft.

 • WATER LAND DRENTHE… (2014)

  WATER LAND DRENTHE laat op indrukwekkende wijze zien wat zich in, rondom maar ook onder water afspeelt in de Drentse beken en moerassen. Het neemt de kijker mee naar plaatsen die voorheen nog door niemand werden betreden. De camera volgt bevers, ijsvogels en allerlei onderwatercreaturen in hun dagelijkse doen en laten.Er werd o.a. gefilmd in het Nationaal Park Drentsche Aa, het Reestdal en op tal van bekende en onbekende waterpartijen in Drenthe.

  Meer informatie over deze film

  Beeldformaat 4:3

 • BOOMMARTERS IN DE DRENTSE WILDERNIS
  Unieke boommarterfilm!

 • BOOMMARTERS IN DE DRENTSE WILDERNIS (2013)

  Interactieve filmvoorstelling!

  Deze unieke bijna 40 min. durende film over de boommarter in Drenthe is onderdeel van een boeiende interactieve filmavond waarin Henk en Janetta na het vertonen van de film verslag doen over het tot stand komen van hun natuurfilms. De film over de boommarter bevat beelden die niet eerder in ons land werden gefilmd! Het aanwezige publiek mag op elk moment deelnemen aan het geheel door vragen te stellen…

  Meer informatie over deze film

  Beeldformaat 4:3

 • DE GROENE HORIZON… de natuur van Midden Drenthe op haar mooist!

 • DE GROENE HORIZON…  (2012)

  Met DE GROENE HORIZON… voltooiden de natuurfilmers hun drieluik.In deze film staat de natuur van Midden Drenthe centraal. Met o.a. de nachtelijke paddentrek, de vos, das, en niet te vergeten de steenmarter.Nooit eerder werd zoveel tijd uit getrokken om de natuur van dit gebied op film vast te leggen en opnieuw laten de natuurfilmers hun vakmanschap op unieke werkwijze zien.

  Meer informatie over deze film

  Beeldformaat 4:3

 • DE STILLE KRACHT VAN DE DRENTSE NATUUR toont een schitterend beeld van het leven rondom de Drentsche Aa en de Hunze

 • DE STILLE KRACHT VAN DE DRENTSE NATUUR  (2010)

  Het tweede deel van het drieluik. Ruim twee jaar lang trokken de filmmakers door de beekdalen van de Drentsche Aa en de oosterlijk gelegen Hunze. Op een boeiende manier wordt een beeld geschetst van de beekdalen die tezamen de levensaderen van de provincie Drenthe vormen. De film is een tijdloos en zeer waardevol document waarnaar generaties lang gekeken kan worden.

  Meer informatie over deze film

  Beeldformaat 4:3

 • IN HET LAND VAN DE DRENSCHE AA is een eerbetoon aan een uniek landschap…

 • IN HET LAND VAN DE DRENTSCHE Aa  (2008)

  Voor het maken van deze film trokken de natuurfilmers maar liefst twee jaar lang per fiets (!) door het Nationaal beek-en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Unieke opnamen van een gebied dat zich helemaal opent voor twee gepassioneerde natuurfilmers die zelf volledig opgaan in het landschap dat ze betreden. IN HET LAND VAN DE DRENTSCHE Aa is het eerste deel van een drieluik waarvoor de filmmakers maar liefst zes jaar uittrokken.

  Meer informatie over deze film   

  Beeldformaat 4:3

 • DE ACHTERTUIN VAN ASSEN: destijds genomineerd voor de Harry de Vroome prijs

 • DE ACHTERTUIN VAN ASSEN   (2006)

  Deze film illustreert een duidelijk beeld van het vogelleven in en rondom de gemeente Assen. De kijker ervaart de Asser natuur als nooit tevoren. Verschillende vogels (beelden van b.v. de groene specht) tonen op geheel eigen wijze hun eigen leefomgeving. De film werd in 2006 door de gemeente Assen voorgedragen voor de Harry de Vroome-prijs, een prijs die wordt toegekend aan mensen die zich op de een of andere bijzondere manier inzetten voor het Drentse landschap.

  Beeldformaat 4:3

  DEZE FILM IS NIET MEER ALS VOORSTELLING TE BOEKEN!

 • NOOIT ZONDER DE NATUUR: de allereerste natuurfilm van Henk en Janetta

 • NOOIT ZONDER DE NATUUR (2005)

  NOOIT ZONDER DE NATUUR is de allereerste natuurfilm die door Henk en Janetta werd gemaakt. Het schetst en overzichtelijk beeld van de natuur op en rondom het Balloërveld, een natuurgebied ten oosten van de Drentse hoofdstad Assen.Het succes van deze film werd de basis voor alle latere films van de natuurfilmers. De film werd uiteindelijk enkele malen als 5-delige natuurserie uitgezonden door RTV-Drenthe.

  Beeldformaat 4:3

   

  DEZE FILM IS NIET MEER ALS VOORSTELLING TE BOEKEN!