Crowdfunding de enige weg naar een doorstart!

Het realiseren van hun volgende film Wilde Boel! is voor Henk en Janetta misschien wel de grootste uitdaging ooit. En dat heeft niets te maken met het filmen zelf! Maar met alles daaromheen! Ongewild in een afhankelijke situatie terecht gekomen proberen de natuurfilmers zich toch te focussen op de toekomst. Janetta: ‘We hebben ontzettend veel pech en tegenslag over ons heen gekregen en daar hebben we het best moeilijk mee gehad. Maar we staan nog steeds positief in het geheel. Dat moet ook als je verder wilt. We hebben nu echt alles gedaan wat binnen onze mogelijkheden lag. We gaan wat dat betreft met de billen bloot, maar het is belangrijk om van jezelf te weten dat je je best hebt gedaan. En zien we een kans,  dan we duiken daar voor 500% in! Maar de Crowdfunding is voor ons blijkbaar de enige weg die leidt naar een doorstart van ons bedrijf! Is dat de bedoeling? Dan gaan we die weg bewandelen…’

Henk: ‘Ons werk werd vanaf het begin door het publiek gewaardeerd. Tijdens de vele voorstellingen die we in al die jaren hebben mogen doen stak men de waardering voor ons werk nooit onder stoelen of banken. Wij op onze beurt hebben datzelfde publiek altijd serieus genomen. Overal waar we komen, tijdens wandelingen, in de supermarkt of gewoon in de buurt: altijd wordt er wel even een praatje gemaakt met iemand die wil laten weten dat hij of zij bij een voorstelling is geweest of een film in de bioscoop heeft gezien. Als dat in al die jaren alleen maar sterker wordt, weet je dat je een positieve gemeenschappelijke deler hebt: de natuur! Janetta en ikzelf zijn verknocht aan de schoonheid van die natuur. Die boodschap brengen we in al onze films. En die boodschap wordt door het publiek ook begrepen. Het is zo simpel: van diezelfde natuur zijn we als mens afhankelijk. Daarom verdient het respect en bescherming. Daar zetten wij ons met ons werk voor in. Dat hebben we altijd gedaan en dat zullen we ook altijd blijven doen. Het succes van ons werk onderstreept het feit dat velen het met die beslissing van ons eens zijn.’