=HABITAT=: enorme klus…

Met het voltooien van hun tweede bioscoopfilm =HABITAT= die geheel werd opgenomen in het Nationaal park Drentsche Aa, gaat voor Henk en Janetta een wens in vervulling. Al jarenlang liepen ze rond met het idee om een groots opgezet scenario te verfilmen in dit bijzondere gebied. Natuurlijk was dat gebied geen onbekend terrein voor ze want al vaker filmden in het Nationaal park. Maakten daarover zelfs al eens eerder een film: In het Land van de Drentsche Aa. Die film werd voltooid in 2008 en was een kleinschaliger dan =HABITAT=. Janetta: ‘Door het succes van onze eerste bioscoopfilm Wildernis in Drenthe waren we het al snel eens dat het nu het juiste moment was om aan =HABITAT= te beginnen. We wisten ook dat het een behoorlijke klus zou worden omdat we het gebied vanuit het hart wilden filmen. Dat is vooral fysiek erg zwaar. Maar, we houden wel van een uitdaging en gingen gewoon aan de slag. Het kwam vaak voor dat we op bepaalde momenten gewoon stuk zaten. Dan pep je elkaar op en je gaat weer. Bloed, zweet en tranen maar uiteindelijk resulteerde het in de film die we vanaf het begin voor ogen hadden.’

  • Filmen in een van de mooiste gebieden van Nederland…

  • Fysiek een hele opgave…

    Henk en Janetta zijn de laatste jaren qua fysieke inspanningen wel wat gewend maar het realiseren van =HABITAT= was wel even een project waarbij afzien zich regelmatig liet gelden. Janetta: ‘Je bent maar met z’n tweeën en in werkelijk alles ben je afhankelijk van elkaar. Het bewegen binnen de ruige gebieden binnen het Nationaal park Drentsche Aa is lichamelijk erg zwaar. Daarvoor moet je echt topfit zijn en zelfs dán is het een enorme opgave.’

    meer over het tot stand komen van =HABITAT=  https://www.henkbos.net/in-productie/